TV 8

TV8, 2013 yılından bu yana Acun Medya çatısı altında yayın yapmakta olan ulusal televizyon kanalıdır. Kanal daha çok eğlenceli odaklı bir şekilde yayın yapmaktadır ve bu nedenle kanalı eğlence kanalı olarak tanımlamak da mümkündür.

TV8 Frekans Bilgileri

TV8 frekans bilgileri aşağıda yer almaktadır:

TV8 (HD) Türksat 4A Frekans Bilgileri:

Frekans: 12356
Sembol Oranı: 7100
FEC: 2/3
Polarizasyon: H – Yatay
Uydu: Türksat 4A

TV8 (SD) Türksat 4A Frekans Bilgileri:

Frekans: 12346
Sembol Oranı: 9600
FEC: 3/4
Polarizasyon: H – Yatay
Uydu: Türksat 4A

Diğer Yayın Bilgileri:

Tivibu: 29. Kanal (SD), 316. Kanal (HD)
D-Smart: 28. Kanal (HD)
Digiturk: 28. Kanal (HD)
Türksat TKGS: 8. Kanal (HD), 548. Kanal
KabloTV: 29. Kanal (HD), 907. Kanal (SD)

TV8 Yayın Tarihi

TV8 kanalı ilk olarak 1999 tarihinde yayın hayatına başlamıştır. Kanal, o dönemde MNG Medya Grubu’na aittir. 1999 yılı ile 2013 yılı arasında bu şekilde yayın yapan kanalı, 2013 yılında Acun Ilıcalı almıştır. Acun Medya’ya ait olan bu kanalın %30’luk kısmı ise Doğuş Yayın Grubu’na aittir.

TV8, yayın hayatına ilk kez başlamış olduğu 1999 yıllından 2003 senesine kadar, siyaset ve haber kanalı olarak yayın yapmıştır. 2003 yılında ise kanalda format değişikliğine gidilmiştir. Bu süreçte kanalın logosu da değişikliğe uğramıştır. TV8’in Acun Medya tarafından alınması sonrasında ise format tekrar değiştirilmiştir.

Kanalın Acun Ilıcalı tarafından alınması sonrasında, TV8 tamamen eğlence içeriklerine odaklanarak, eğlence kanalı haline getirildi. Bir süre sonra kanalda, “TV8 Ana Haber” ve “Haberaktif” gibi haber programları da sona erdi. Diğer yandan bir dönem kanalda, İtalya, İngiltere ve İspanya lig ve kupa maçları yayınlanmıştır. Ayrıca kanalda NBA maçları da yayınlanmaya başlandı.

2016’da TV8,5 isimli kanalın yayına başlaması ve Acun Medya’ya ait olan Exxen’in de devreye girmesi ile birlikte maçlar ve karşılaşmalar bu kanallara taşındı. Öte yandan 2014 yılında yayın hayatına başlayan TV8 int isimli kanal ise Avrupa için yayın yapmaktadır.

TV8’de Yayınlanan Programlar ve Diziler

TV8, “Türkiye’nin eğlence kanalı” olarak bilinmekte ve bu özelliği ile öne çıkmaktadır. Kanalda yer alan birçok program, izlenme rekorlarına ve yüksek reytinglere sahiptir.

TV8’de en çok ses getiren programlar, genel olarak yarışma programları olmaktadır. Kanalda “MasterChef Türkiye”, “Survivor”, “O Ses Türkiye”, “Zuhal Topal’la Yemekteyiz”, “Çarkıfelek”, “Cevap Ver Türkiye” gibi yarışma programları öne çıkmakta ve bu programlar izleyici tarafından büyük ilgi görmektedir. Diğer yandan “Demet ve Jess’le Gel Konuşalım”, “Survivor Panorama”, “Survivor Ekstra”, “Gazete Magazin”, “Aramızda Kalmasın” gibi programlar da izleyiciler tarafından takip edilmektedir.

Geçmiş yayın döneminde “Kırmızı Oda”, “Doğduğun Ev Kaderindir”, “Tuzak” gibi etkileyici diziler yayınlamış olan TV8, güncel dizisi “Aşka Düşman” ile izleyicilerin dikkatini çekmeyi başarmıştır.

Dram kategorisinde yer alan “Aşka Düşman” isimli dizinin kadrosunda Nazan Kesal, Cem Yiğit Üzümoğlu, Buse Meral gibi isimler yer almaktadır. Dizinin konusu, geniş topraklara sahibi olan Bahriye isimli bir anne ve kızlarının hayatına odaklanır. Anne, kızlarını erkeklerden uzak tutmaya çalışarak ve onları aşka düşman bir şekilde yetiştirmiştir. Ancak anne ne yaparsa yapsın, kızlarının aşık olmasına engel olamayacaktır. Üstelik kız kardeşler, aynı adama aşık olurlar ve işler iyice karışır.

TV8 ekranlarında yer alan birbirinden renkli ve eğlenceli programları ve dizileri izleyebilmek için sayfamızda yer alan frekans bilgilerini kullanabilirsiniz. Ayrıca TV8 canlı izle seçeneği için de https://www.tv8.com.tr/canli-yayin adresini tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın